Viladecavalls (Barcelona)

7395 habitantes
Página web »


Viladecavalls és un municipi ubicat a loest de la comarca del Vallès Occidental, amb una extensió de 20,12 Km2. Limita al nord amb el terme municipal de Vacarisses per la serra de Coll Cardús, on trobem el cim més alt, el Turó del Ros (639 m.), a l'est delimita amb el municipi de Terrassa, al sud amb Ullastrell i a l'oest amb la riera de Sant Jaume que separa Viladecavalls de la comarca del Baix Llobregat,

El clima és de tipus mediterrani, que es caracteritza pels estius càlids i hiverns suaus. Les precipitacions es concentren a la primavera i la tardor, essent pràcticament nul a lestiu.

La població vegetal de Viladecavalls és de tipus mediterrani, tot i que cada cop hi abunda més el bosc de pi blanc i alguns exemplars dalzina.

El poble de Viladecavalls, és popularment conegut com la Tarumba i els seus habitants com a tarumbaires, nom que prové dels qui hi vingueren a viure, els quals eren duna casa que encara avui dia sanomena Cal Tarumbot.

Amb un cens de 7.395 habitants, Viladecavalls ha articulat la seva població en diversos barris: el Centre Urbà, Can Trias, Sant Miquel de Guanteres, La Planassa, Les Carenes de Can Turu, Can Corbera, El Molinot i Can Pepet.

A nivell de comunicacions, hi ha diverses infraestructures importants que transcorren pel municipi. Són la carretera C-58, la Carretera Nacional B-120 i B-245, i lautopista E-9/ C-16.

La festa major destiu se celebra el segon cap de setmana de juliol, i la dhivern sescau per Sant Martí (11 de novembre), patró del municipi.

 


AVISO IMPORTANTE
La información de esta página es orientativa ya que nos es imposible contrastar los datos de todas las fiestas que recibimos. En caso de querer asistir a alguna fiesta recomendamos confirmar las fechas en la página web del ayuntamiento.

Inicio | Buscar Fiestas| Zona de Ayuntamientos| Zona de Negocios| Contacto | Aviso legal
© 2014 Portal Fiestas