Firabril

Fiestas Ferias
21 a 22 de Abril

El mes d'abril al Perelló celebrem Firabril, la fira de la mel i l'oli. Aquesta fira data de l'any 1882 i tot i ser una fira agrícola en els seus orígens, en els darrers anys s'ha convertit en una de les fires multisectorials més importants de les Terres de l'Ebre on es promocionen els serveis, els comerços i productes típics del nostre municipi, convertint-se en el nucli de la promoció econòmica i cultural de la nostra població.

La fira gira al voltant de l'oli i la mel del Perelló, on es presenten les diferents varietats i els seus productes derivats. Respecte a l’oli, aquest és un oli reconegut arreu per la seva qualitat, i es produeix oli de la DO Baix Ebre - Montsià. En quan a la mel, El Perelló és el primer poble productor de mel de Catalunya, són empreses amb molta tradició familiar que han anat evolucionant fins a convertir-se en empreses de reconegut prestigi en el sector agroalimentari de Catalunya.

Comptem amb quasi 200 expositors, distribuïts entre els pavelló firal, les carpes i les parades exteriors ubicades en els 10.000 m2 de recinte firal.

Alguns dels actes més exitosos de la fira són:

Degustació de botifarres del Perelló.

Degustació de bunyols amb mel i oli del Perelló.

El concurs de la mel (el més antic de tot l'Estat), on hi participen un gran nombre d'apicultors d'arreu d'Espanya. Un dels guardons més desitjat és el trofeu de l'Abella d'or, que s’entrega a la millor de les mels.

El sorteig del seu pes en mel: entre tots els assistents que han comprat mel durant la fira, es fa un sorteig. El premi consisteix en la quantitat de mel equivalent al pes del guanyador.

El sorteig de l'olivera d'oli: es sorteja el consum anual d'oli d'oliva entre tots aquells que hagin comprat oli als estands dels productors locals durant la fira. El guanyador s'emportarà 100 litres d'oli d'oliva verge extra.

Jornades tècniques d'apicultura, xerrades informatives i conferències relacionades amb el món de l'agricultura.

Tallers infantils d'elaboració de pa, de terrissa, passeig amb ponis i cavalls, inflables, photocall, ….

Exposició de ramaderia.

Carpes dels restaurants i bars del poble, amb tapes i degustacions…

Actes populars com la tirada de birles, el tir al plat, exhibició de doma de cavall, actuacions tradicionals catalanes (castellers, jotes, ball de bastons…).

Cata de vins i degustació.

Página web »


Fiesta introducida por:
Ayuntamiento

Comentarios sobre esta fiesta:
 


AVISO IMPORTANTE
La información de esta página es orientativa ya que nos es imposible contrastar los datos de todas las fiestas que recibimos. En caso de querer asistir a alguna fiesta recomendamos confirmar las fechas en la página web del ayuntamiento.

Inicio | Buscar Fiestas| Zona de Ayuntamientos| Zona de Negocios| Contacto | Aviso legal
© 2014 Portal Fiestas